Fotbollsprofilen

Nybohovsskolan har sedan hösten 2013  ett samarbete med Hammarby IF, FF Akademi, som kommer bedriva fotbollsutbildning på skoltid och integrerat med studier. Vi vänder oss till fotbollsintresserade tjejer och killar i årskurs 3-6, som spelar i ett klubblag oavsett klubbtillhörighet och vill utveckla sin fotbollstalang i en bra fotbolls- och studiemiljö.
Nybohovsskolan har väldigt bra möjligheter för träning och skolgång. Träningsområden som 5-mannaplan med konstgräs på skolgården, egen liten gymnastiksal samt tillgång till stor inomhushall under vinterhalvåret.

Kommunikationsmöjligheterna till Nybohovsskolan är mycket goda via bussar, tvärbana samt tunnelbana.

Skolan har en lång erfarenhet och tradition av att ha fotboll på schemat. Flera framgångsrika spelare har fått en del av sin fotbollsutbildning där. John Guidetti Deportivo Alavés, Robin Tranberg Dalkurd FF, Carlos Garcia IK Brage, Nabil Bahoui Grasshopper Club Zürich, Simon Tibbling Brøndby IF, Serge Junior Ngouali Hammarby IF, Malin Diaz Djurgårdens IF, Petra Andersson Eskilstuna,  samt Ellen Gibson Hammarbys A-lag är några som gått på Nybohovsskolan.

- Fotbollsträningen för Åk 3-6 omfattar två tillfällen á 90 minuter per vecka (utöver ordinarie idrottslektioner).
- Fotbollspassen bedrivs på skolans konstgräsplan samt inomhus i storhall vintertid.
- Praktisk träning av fotbollens grunder. Tyngdpunkten läggs på individuell teknikträning, samt att utbilda eleverna i ett lagtänkande i anfalls- och försvarsspel.
- Besök på lektionstid av Hammarbys A-lagsspelare.
- Studiebesök på Hammarbys träningsanläggning Årsta IP.
- Titta på Hammarby A-lagsmatch på Tele2 Arena.

- Att eleverna skall utvecklas individuellt som fotbollsspelare
- Att lära eleverna att ta ansvar för sina egna studier såväl som för sin träning
- Att ha kul tillsammans på träningarna och skapa motivation för studier.

Faciliteter

- Skolans konstgräsplan - 5-manna konstgräsplan som ligger på skolgården.
- Liljeholmsshallen - Stor hall 40 m x 20 m.
- Brännkyrkahallen - Stor hall 40 m x 20 m.
- Egen tekniksal  - på skolan 15 x 25 m.

Instruktörer

Patrik "Totte" Gerrbrand
gerrbrand@hotmail.com

Johan Lager
Utbildning: Advanced
johan.lager@hammarbyungdom.se

Ansök till Nybohovsskolan
Alla som går på skolan i årskurs 3-6 får spela fotboll under skoltid, men vi nivågrupperar våra träningsgrupper.
Ansök till Nybohovsskolans fotbollsprofil på: http://www.stockholm.se/sokaskola

Om Nybohovsskolan
- En liten och trevlig f-6 skola belägen i Liljeholmen i södra Stockholm.
- Enparallellig från förskolan upp till klass 6.
- Kunnig och professionell personal. Hög andel legitimerade lärare med en bra blandning av nytänkande, erfarenhet och rutin.
- Trivselledare
- Fritidsklubb

Viktigt att tänka på med din skolgång
För att DU ska nå framgång både som fotbollspelare och i livet i övrigt är det av yttersta vikt att också sköta sina studier. Detta för att kunna komma in på gymnasiet och få den framtida utbildning man önskar.
För att DU ska klara av att nå de mål man ska i grundskolan krävs att man arbetar fokuserat på lektionerna och att man själv som elev tar ansvar och planerar för läxor, inlämningsuppgifter och prov.
För att DU på lättaste sätt ska nå dina uppsatta mål förväntar vi oss att DU följer Nybohovsskolans ordningsregler och Hammarbys värdegrund.
Nybohovsskolans främsta syfte med samarbetet med Hammarby är att skapa goda studieresultat i nära samarbete med fotbollen.